Waarom een regelmatig bezoek aan een schoonheidsspecialiste van belang is

Het is zeker verstandig om een keer in de zes weken je huid te laten behandelen door een huidprofessional. Deze behandeling biedt namelijk meer voordelen dan een ontspannende traktatie voor jezelf. Je huid moet een leven lang mee, dus de investering is het zeker waard! Hieronder staan een aantal redenen voor een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste op een rijtje gezet.


Huidverbetering
Een van de belangrijkste redenen om een keer in de zes weken naar de schoonheidsspecialist te gaan, is dat je huid er tussen de 28 en 40 dagen over doet om zichzelf te vernieuwen. Nieuwe huidcellen vormen zich in de diepere lagen van de huid en worden vervolgens langzaam naar buiten geduwd door weer nieuwe onderliggende cellen. Het duurt ongeveer 28 dagen voor een nieuwe cel om zich te vormen en naar de buitenste laag te schuiven. Tegen de tijd dat de cel in de buitenste laag aankomt, is deze dood. Daarna duurt het nog zo’n 12 dagen totdat de dode cel van je huid afvalt. Door een keer in de zes weken naar de schoonheidsspecialist te gaan, help je je huid een keer per cyclus om zich te ontdoen van de dode huidcellen en ruimte te maken voor de jongere cellen daaronder.


Laat het aan de professional over
Zelf mee-eters of puistjes verwijderen of uitknijpen is heel verleidelijk, maar het loopt vaak niet goed af. Veel vrouwen hebben kleine littekens en beschadigingen op hun huid vanwege het verkeerd verwijderen van oneffenheden. Extractie van mee-eters of puistjes is een specialistisch klusje. Het moet met beleid en vooral hygiënisch worden gedaan, om ervoor te zorgen dat er geen blijvende schade wordt aangericht. Jouw schoonheidsspecialist weet precies hoe dit in zijn werk gaat.


Haal meer uit je dagelijkse gezichtsverzorging
Zelfs de beste gezichtverzorgingsproducten zullen minder effectief zijn als je verstopte poriën en oneffenheden op je huid hebt. Als je je huid regelmatig laat schoonmaken door een professional zal ook jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine veel effectiever zijn.


Je huid is als de seizoenen
Ieder seizoen heeft je huid andere behoeften, en iedere huid verschilt hierin. De schoonheidsspecialist kan precies bepalen waar jouw huid op dat moment behoefte aan heeft. De behandeling zal hierop aangepast worden.


Professioneel productadvies
Nadat je een heerlijke gezichtsbehandeling hebt gehad, heb je vaak hernieuwde motivatie om je dagelijkse huidverzorging te verbeteren en die stralende huid zo gezond mogelijk te houden. De producten die je hiervoor nodig hebt zijn vaak te koop in de beautysalon. Deze producten zijn met zorg door de salon uitgezocht en jouw specialist kan je precies vertellen welk product het beste is voor jouw huid en op welke manier je het product het beste kunt gebruiken.


Neem de tijd voor jezelf
Hoe goed we ons ook voornemen om voortaan beter voor onze huid te zorgen, het lukt toch niet altijd. Je hebt een baan, kinderen, een druk sociaal leven noem maar op. Dan schiet die wekelijkse peeling die je zou doen er al gauw bij in. Door iedere zes weken een afspraak bij je schoonheidsspecialist in te plannen, staat dat uurtje voor je huid gewoon in je agenda en kan je er niet onderuit.

Wanneer jij jezelf regelmatig trakteert op een uurtje ontspanning, voelen we ons ook zekerder en lukt alles beter. Dat verdienen we allemaal!