Elektrisch Ontharen


Hoe werkt elektrisch ontharen?

Met elektrisch ontharen wordt overbeharing definitief aangepakt. Via een dun, steriel wegwerpnaaldje wordt elk haarzakje met stroom vernietigd. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. Scheren mag in dit geval wel. De behandelingsduur kan variëren. Dit is afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied.

Elektrisch ontharen ook wel elektrisch epileren, is tot op heden nog steeds de enige wijze van echt definitief ontharen. Waar lasers en IPL alleen de matrix beschadigen kan je met elektrisch ontharen het hele haarzakje vernietigen. Voor grote gebieden wordt wel aangeraden om eerst laser of IPL te ondergaan en de nagroei met elektrische epilatie te behandelen.
Elektrisch epileren kan op het hele lichaam maar wordt vooral gebruikt om ongewenste haargroei in het gelaat en de hals te behandelen.

Ongewenste haargroei
Onder invloed van hormonen kunnen donsharen veranderen in dikkere stuggere haren. Vooral na de overgang zien we deze verandering en is heel normaal, tenslotte heeft ieder lichaam ook testosteron (mannelijke hormonen). Maar toch wordt deze haargroei als zeer onprettig ervaren en kunt u er heel onzeker van worden.

De behandeling

Na een intake gesprek wordt de huid gedesinfecteerd en zal de schoonheidsspecialiste een dun steriel naaldje in het haarzakje laten zakken om dit vervolgend met een stroomsignaal te vernietigen. Op de kin is de behandeling zo goed als pijnloos maar op de bovenlip kan er meer pijn ervaren worden. Er zal met twee verschillende methodes worden gewerkt met de thermolyse en de blend techniek. Beide technieken zijn mogelijk op ieder huidtype en iedere huidskleur.

Omdat de haartjes nooit tegelijkertijd groeien en er vaak sprake is van veel haargroei moet u rekening houden dat er meerdere behandelingen nodig zijn. De eerste paar behandelingen zullen wekelijks plaats vinden, dan een nabehandeling na 6-8 weken net zo lang tot alles is verdwenen, soms kan het nodig zijn dat u hier 1-2 jaar voor uit moet trekken.
Aangezien u aanleg heeft voor deze verandering in de donsharen kan het zo zijn dat het lijkt dat na een aantal maanden de haar toch weer is terug gekomen. Dit is echter niet mogelijk maar het zal een naast gelegen donshaar zijn welke ook de verandering heeft doorgemaakt. Merkt u dat er haren bijkomen laat u dan eens in het halfjaar behandelen.
Op de behandelde plek kunnen eventueel een aantal korstjes ontstaan het is belangrijk dat u hier niet aankomt en de huid goed beschermt met een SPF 30 of 50.

20 minuten 32,-